Новые сообщения · Популярные темы · Горячие темы · Участники форума · Правила форума · Поиск на форуме · RSS

• Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, Moderator  
Як вибрати нормальні розетки та вимикачі Panasonic для ремон
cocacola Дата: Понедельник, 26.01.2026, 05:30 | Сообщение # 1
Завсегдатай
Статус: Offline
Роблю зараз ремонт у квартирі і просто збився з вибору, бо не знаю які розетки і вимикачі краще обрати, щоб вони надійно служили і не плавилися під час навантажень. Дивився розетки Panasonic, але боюся прогадати з моделлю чи серією, ще й які варіанти типів USB, із заземленням, брати для різних кімнат не до кінця розумію.

akhamsa Дата: Понедельник, 26.01.2026, 05:31 | Сообщение # 2
Староста
Я б не морочився і взяв те, що простіше, але з якісної серії. Мені, чесно, достатньо було взяти стандартні розетки і пару USB в спальню, все працює роками без питань. Panasonic взагалі норм бренд по розетках.

biteh Дата: Понедельник, 26.01.2026, 05:31 | Сообщение # 3
Завсегдатай
Як по мені, то тут треба подумати, де саме що буде стояти. На кухні має сенс брати розетки із заземленням, можливо з шторками чи USB, бо там і техніка, і зарядки. Для ванної - тільки з IP захистом, щоб не бояться вологи. А в коридорі і спальнях досить звичайних, але добре, якщо будуть із заземленням. Є ж і телевізійні розетки, і комп’ютерні, а ще можна пильнувати, щоб вимикачі були з підсвіткою - не треба лампу шукати вночі.

bolshechem_zhizn Дата: Понедельник, 26.01.2026, 05:31 | Сообщение # 4
Завсегдатай
Для мене головне, щоб усе було безпечно і зручно. На сайті https://www.leroymerlin.ua/f/rozetky-ta-vymykachi/brend=panasonic є кілька варіантів серій розеток Panasonic, що реально працюють - стандартні розетки з заземленням, TV, USB і навіть комбіновані моделі. Я б радив під ванну і кухню брати з вологозахистом або хоча б із захисними шторками, а в житлові кімнати - з заземленням, щоб не було сюрпризів із технікою.
Дуже допомагає план - де саме які прилади стоятимуть ноутбук, телевізор, роутер, і уже під це підбирати розетки з відповідними роз’ємами. І не забувай про нормальні вимикачі з підсвіткою або прохідні, особливо якщо світло в коридорі буде з двох сторін.

kirillovalira98 Дата: Понедельник, 02.02.2026, 04:59 | Сообщение # 5
Любитель
Цитата cocacola ()
Роблю зараз ремонт у квартирі і просто збився з вибору, бо не знаю які розетки і вимикачі краще обрати, щоб вони надійно служили і не плавилися під час навантажень. Дивився розетки Panasonic, але боюся прогадати з моделлю чи серією, ще й які варіанти типів USB, із заземленням, брати для різних кімнат не до кінця розумію.
Як київлянин, який сам через це проходив під час ремонту, скажу чесно — вибір розеток і вимикачів дійсно може вивести в ступор, якщо не розуміти базових моментів. Але є чіткі критерії, які допоможуть обрати надійні, безпечні і довговічні моделі, включно з Panasonic чи іншими брендами.Ось ключові речі, на які варто звернути увагу при виборі розеток та вимикачів:
🔌 1. Надійність і якість брендуБренди на кшталт Panasonic, Legrand, Schneider Electric, ABB, Hager, Viko (Ekinex/ETA) здобули хорошу репутацію саме завдяки якісним матеріалам, довговічності контактів і нормальній ціні/якості.
Panasonic — це хороша якість, але важливо обрати серію, призначену саме для побутового навантаження (а не декоративні чи дизайнерські серії з тонкими механізмами).
🛠️ 2. Матеріали контактів та корпусу✔️ Контакти повинні бути латунні або із посиленим покриттям — це зменшує нагрів під навантаженням.
✔️ Корпус та рамки — із вогнетривкого пластику (клас VA/V0) — важливо для безпеки.
Дешеві моделі з тонким металом і поганою ізоляцією схильні грітись.
⚙️ 3. Серія та навантаженняНе всі серії розеток однакові. Якщо плануєш навантаження понад 3–5 кВт на одну групу, краще обирати серії з великим зазором контактів і підсиленою пружиною у розетках.
Якщо багато побутових приладів (плита, пральна машина, пилосос тощо) — придивись до серій із підвищеною пропускною здатністю (часто їх маркують як «Heavy Duty» або «High Load»).
📍 4. Типи розеток і де їх ставити🔌 Стандартні розетки із заземленням (тип Schuko)Потрібні в кухні, вітальні, спальнях, коридорі.
Заземлення важливе — для холодильника, пральної, плити, мікрохвильовки, пилососа й іншої техніки.🔋 Розетки з USBЗазвичай ставлять у спальнях/кабінеті для телефонів, планшетів, ламп, навушників тощо.
Вибирай моделі з потужним виходом USB (≥2.1 A) — щоб не грілися під навантаженням.👉 Раджу комбіновані варіанти: розетка + USB (2 порти) — зручно і виглядає компактно.
🔥 5. Вимикачі — прості, подвійні, сенсорні✔️ Прості механічні — найнадійніші і найдешевші.
✔️ Подвійні/триключові — коли одна група світла в управлінні з кількох точок.
✔️ Сенсорні/з підсвіткою — зручні, але дорожчі й інколи більш чутливі до монтажу.
🧰 6. Де які розетки краще НЕ ставити❌ Не став розетки без заземлення біля техніки, де є вода (кухня, ванна) — це небезпечно.
❌ Не вибирай най‑дешевший пластик і тонкі контакти — будуть нагріватися і швидко зламаються.
✅ 7. Практичні поради🔹 У кухні — як мінімум дві групи розеток (варильна, мийка, під countertop).
🔹 Біля ТВ/медіацентру — обов’язково з заземленням + USB‑розетки (щоб не ставити окремі адаптери).
🔹 У спальнях — зручні комбіновані USB/розетки для гаджетів.
🔹 Ванну/туалет — тільки вологозахищені розетки (якщо потрібно).

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Вверх