| cupheadltd
| Дата: Понедельник, 09.03.2026, 02:12 | Сообщение # 1 |
|
Новичок
Статус: Offline
| Altı ay əvvələ qədər onlayn mərclər mənim üçün tamamilə yad bir dünya idi. Otuz beş yaşım var, özəl şirkətdə menecer işləyirəm, ailəliyəm, bir uşağım var. Həyatım müəyyən bir ritmdə axırdı: iş-ev-iş-ev. Həftə sonları ailəmlə vaxt keçirir, bəzən dostlarla görüşürdüm. Futbolu sevirdim, amma sadəcə tamaşaçı kimi. Bir gün iş yoldaşım Səbuhi dedi ki, mərc oyunlarına başlayıb. Güldüm, "qumarbaz olma" dedim. O da güldü, "sən də bir dəfə sına" dedi. Həmin həftə sonu evdə tək idim, ailəm qohumlara getmişdi. Darıxırdım, telefonu əlimə alıb baxmağa başladım. Səbuhinin sözləri yadıma düşdü. "Niyə də yox?" dedim öz-özümə.Proqramı tapdım, quraşdırdım. İlk baxışda hər şey sadə və aydın görünürdü. Futbol bölməsinə keçdim, həmin gecə İngiltərə Premyer Liqasında üç oyun var idi. Komandaları tanıyırdım, statistikaya da baxdım. 20 manat yüklədim, iki oyuna kiçik mərclər etdim. Oyunları izlədim, həyəcanlandım. Səbuhi haqlı imiş, bu həqiqətən maraqlı idi. Hər iki oyun da tutdu, 12 manat qazandım. Az idi, amma xoş idi. Qazancı çıxarmaq fikrim yox idi, balansda qalsın, başqa oyunlara istifadə edərəm dedim.Bir ay keçdi. Artıq müəyyən təcrübəm var idi. Həftədə bir-iki dəfə kiçik mərclər edir, oyunları izləyir, əylənirdim. Qazandıqca balansım artdı, uduzduqca azaldı, amma ümumi mənzərədə qazancda idim. 120 manat yığılmışdı. Səbuhi dedi: "Çıxart pulu, niyə saxlayırsan?" Düz deyirdi, amma çıxartmaq üçün bir az tərəddüd edirdim. Axı ilk dəfə idi, nə qədər vaxt aparar, necə olar, bilmirdim. Səbuhi güldü: "Ay kişi, araşdır bir az, hər şey qaydasındadır. Mən də tez-tez çıxartdıram, problem olmur". Onun sözünə baxıb araşdırmağa başladım. Ən çox maraqlandığım mövzu idi: como retirar dinero de mostbet. Baxdım, oxudum, öyrəndim. Hər şey sadə imiş əslində.Cümə axşamı idi, işdən evə gəlmişdim. Qərar verdim, çıxardım bu pulu. Telefonu götürdüm, proqrama girdim. Əvvəl bir daha como retirar dinero de mostbet yazıb axtardım, addımları yadıma saldım. Sonra "kassa" bölməsinə keçdim, "çıxarış" düyməsini tapdım. Ürəyim döyünürdü, sanki böyük bir iş görürdüm. 100 manat yazdım, kartımı seçdim, təsdiq etdim. Ekranda "sorğunuz qəbul edildi" yazısı çıxdı. Gözləməyə başladım. Beş dəqiqə, on dəqiqə, on beş dəqiqə... Heç nə olmadı. Narahat olmağa başladım, bəlkə səhv etdim, bəlkə pul itdi? Yenə como retirar dinero de mostbet yazıb oxumağa başladım. Dedilər ki, bir neçə saata qədər çəkə bilər. Rahatladım, gözlədim.Təxminən iki saat sonra telefona bildiriş gəldi: "Kartınıza 100 manat məbləğində vəsait daxil olmuşdur". Oturduğum yerdə sevindim. Sanki lotereya udmuşdum. Dərhal Səbuhiyə zəng etdim: "Çıxartdım, qardaş, oldu!" O güldü: "Dedim sənə, problem olmaz". Həmin axşam ailəmlə oturub çay içdik, əhvalım çox yaxşı idi. Arvadım soruşdu: "Nə vecsən belə?" Dedim: "Heç, işdə hər şey qaydasındadır". İçimdən ona hər şeyi danışmaq keçdi, amma bilmədim necə deyim. Sonra düşündüm ki, bəlkə də danışmalıyam, axı pis bir şey deyil ki, əylənirəm, qazanıram da. Amma o günə qalsın dedim.Həmin hadisədən sonra mərclərə baxışım bir az dəyişdi. Əvvəl pulu balansda saxlayırdım, indi isə qazandıqca çıxardıram. Özümə qayda qoydum: hər 50 manat qazanc olanda, 30-nu çıxardıram, 20-ni oynamağa davam edirəm. Bu qayda məni rahatladı. Artıq uduzanda da əsəbi olmuram, çünki bilirəm ki, qazancımın bir hissəsini artıq çıxarmışam. Üç ayda təxminən 250 manat çıxartdım. Böyük pul deyil, amma əlavə qazancdır. Bu pulla arvadıma kiçik hədiyyə aldım, uşağıma oyuncaq, özümə də bir idman ayaqqabısı. Xoş hissdir, insanın öz əyləncəsindən pul qazanıb ailəsinə xərcləməsi.Səbuhi ilə tez-tez bu mövzuda danışırıq. O da mənim kimi qazanır, çıxardır. Bəzən işdə fasilədə oturub oyunları analiz edirik, fikir mübadiləsi aparırıq. Kimi deyər "vaxt itkisi", amma məncə, insanın sevdiyi işlə məşğul olub bundan qazanc əldə etməsi gözəl şeydir. Təbii ki, hər şeyin qaydası var. Mən heç vaxt əsas büdcəmdən pul qoymuram, sadəcə ayıra bildiyim əlavə pulları oynayıram. Uduzanda da üzülmürəm, çünki "bu əyləncə xərci" deyib keçirəm.Beş aydır bu işlə məşğulam. Bu müddətdə çox şey öyrəndim. Futbolu daha yaxından tanıdım, komandaları, oyunçuları, statistikaları. Hər oyun mənim üçün yeni bir bilgi, yeni bir təcrübədir. Qazanmaq gözəldir, amma ən gözəli odur ki, özümü idarə etməyi bacarıram. Nə vaxt dayanacağımı, nə vaxt davam edəcəyimi bilirəm. Və ən əsası, pulumu necə çıxaracağımı öyrəndim. O ilk çıxarışın həyəanı hələ də yadımdadır. İndi daha rahatam, bilirəm ki, hər şey sadə və təhlükəsizdir. Həftə sonu yenə oyunlar var, baxarıq, nə olacaq.
|
| |
|
|