|
Золоті сережки з білого золота чи традиційного жовтого?
|
|
| vasya195
| Дата: Среда, 12.11.2025, 20:25 | Сообщение # 1 |
 Стажёр
Статус: Offline
| Привіт всім, хочу порадитися: планую придбати золоті сережки і не можу вирішити між білим золотом та традиційним жовтим. Чи правда, що біле золото служить довше і менш схильне до подряпин ніж жовте? Зважую і естетику, і практичність — наскільки важливий догляд, чи буде видно знос після кількох років носіння?
|
| |
|
|
| alinagershik
| Дата: Среда, 12.11.2025, 20:32 | Сообщение # 2 |
|
Любитель
| Я мала обидва варіанти, тому можу сказати, що все залежить від того, як ти їх носитимеш. Біле золото виглядає елегантно й сучасно, воно має блиск завдяки покриттю родієм, який захищає поверхню. Але з часом родій стирається, і прикраси потрібно оновлювати, щоб знову мали первісний блиск. Жовте золото — це класика, воно тепліше за кольором і не потребує додаткових покриттів, проте м’якше, може швидше зношуватись. Для щоденного носіння біле практичніше, а жовте краще зберігає вигляд при менш частому використанні.
Сообщение отредактировал alinagershik - Среда, 12.11.2025, 20:34 |
| |
|
|
| vasya195
| Дата: Среда, 12.11.2025, 20:35 | Сообщение # 3 |
 Стажёр
| Я задумався ще над таким: чи має значення кількість карата (14 к чи 18 к) для сережок, і чи впливає це на довговічність у білого чи жовтого золота. Іще цікавить момент з алергією — у мене чутлива шкіра, чи можуть бути реакції саме на біле золото через сплави? Чи жовте все ж безпечніше для щоденного носіння?
|
| |
|
|
| xtrance1991
| Дата: Среда, 12.11.2025, 20:39 | Сообщение # 4 |
|
Любитель
| Цитата vasya195 (  ) Я задумався ще над таким: чи має значення кількість карата (14 к чи 18 к) для сережок, і чи впливає це на довговічність у білого чи жовтого золота. Іще цікавить момент з алергією — у мене чутлива шкіра, чи можуть бути реакції саме на біле золото через сплави? Чи жовте все ж безпечніше для щоденного носіння? Я зосереджусь лише на товарі. Коли маєш намір купити золоті сережки https://aurum.in.ua/ua/c/sergi/f/metall:zoloto/ зверни увагу на кілька речей. По-перше, каратовість: сережки з 14 к мають більше домішок, тому вони твердіші й краще витримують щоденне носіння, тоді як 18 к містять більше чистого золота, але є м’якшими. По-друге, покриття: у білому золоті важливо питати про родій, бо з часом він стирається, і метал може змінити відтінок. У жовтому золоті колір залишається стабільним, хоч воно більш піддатливе до подряпин. По-третє, для чутливої шкіри краще брати золото з високою пробою — біле може містити нікель або інші домішки, які іноді викликають подразнення, тоді як жовте золото зазвичай більш гіпоалергенне. І нарешті, враховуй стиль: біле золото виглядає сучасно, підходить до срібла чи платини, а жовте додає тепла й класичного блиску. Тож перед тим, як купити золоті сережки, орієнтуйся на баланс між комфортом, кольором і доглядом.
|
| |
|
|